La Casa

Una mica d’història…

El Mas d’Alerany és una masia catalana del segle XV, a la qual , amb el pas del temps, s’hi han afegit construccions diverses, que fan que actualment sigui una masia ben singular per aquestes contrades. Començant per la seva torre, que es construí durant el regnat de Felip II per defensar-se dels Sarraïns (1580-1585). En temps de la Guerra Civil Espanyola, el Mas, va ser utilitzat com hospital de campanya, durant la Batalla de l’Ebre (1938), per aquesta raó la sala d’estar-menjador és de grans dimensions, ja que s’enderrocaren diverses habitacions per fer un gran espai que es utilitzar com a planta d’hospitalització. Una de les modificacions arquitectòniques més curioses que ha transformat el Mas, per l’origen d’un dels seus propietaris, ha estat la creació d’un acollidor pati interior mitjançant la unificació de la casa-masia amb diferents construccions.

Finalment, la darrera reforma, l’ha convertida en una agradable casa rural, de 350 m², moderna i funcional, tot respectant els seus orígens i singular identitat.

La casa disposa d’una sala d’estar-menjador (de 100 m²) amb televisió satèl•lit amb sortida a la gran terrassa semicoberta (de 200m²) amb barbacoa, mobles de jardí i ping-pong.

Des de la terrassa s’accedeix a la piscina d’ús exclusiu per als clients, amb les mesures de seguretat adequades (accés independent des de la terrassa que es pot tancar amb clau).

La cuina està completament equipada amb microones, cafetera, torradora, rentadora, rentaplats, trones, batedora, etc.

La casa consta de 4 habitacions dobles cadascuna amb bany propi. A la segona planta hem rehabilitat tres habitacions més, també amb bany propi, que poden llogar-se addicionalment.

Tota la casa té calefacció.

A disposició dels clients, previ avís, hi ha un sofà llit i un bressol. També es pot disposar del celler per fer cates.